Ви є тут

Як встановити штучну траву своїми руками

Як встановити штучну траву? Це питання, здається, природним, якщо ви плануєте подумати про встановлення штучної трави замість натуральної трави. Кожен хоче мати гарний зелений газон для свого будинку, офісного комплексу чи комерційної нерухомості. Для професіоналів це не є проблемою, оскільки вони знають, як встановити штучну траву у правильний спосіб. Але для пересічного власника будинку це буде нав'язливе питання з огляду на фактор вартості.

Підготовка грунту:

 

Підготовка ґрунту для укладання штучного газону

Перше, що потрібно зробити, це підготувати існуючу поверхню ґрунту, щоб встановити штучну траву. Видаляємо всі існуючі природні трави або рослинності в районі, де газон повинні бути встановлені. Використовуйте засіб для боротьби з бур'янами та травою, який може зупинити подальше зростання трави під штучним газоном після того, як його буде встановлено. Після чого зробити прополку землі та залишити місце за кілька днів і переконатися, що трави, бур'янів, іншої рослинності не видно.
Після прополювання землю необхідно підготувати. Нам необхідно створити рівну тверду поверхню, для цього підійде гранітна крихта або відсів дрібною фракції. Розповсюджуємо відсів по поверхні, щоб виходила необхідна нам форма. Це можна зробити за допомогою дернового ролика. 

Дренажні системи:

Перш ніж робити щебеневу основу, необхідно подумати про належний водовідвід. У нашій траві передбачені дренажні отвори, тому вода з легкістю проникатиме через сопла, а потім і через щебінь у землю.

Укладаємо штучний газон для дому:

Укладання штучної трави CCGrassУкладання штучного газону CCGrass

Після підготовки основи, переходимо до основного етапу. Тепер ми розпускаємо наші рулони згідно плану ділянки. Для цього нам ідеально підійде звичайний канцелярський ніж, правило або металева лінійка, рулетка, маркер, крейда. Штучну траву зручніше різати з боку основи, тому що якщо у газону високий ворс, ніж сильно забиватиметься ворсинками. Розкладаємо вирізані шматки штучного газону на нашу ділянку, підганяємо під розміри. Залишаємо нахлест 10-15 см. в місцях з'єднання і залишаємо покриття на 12-24 години для того, щоб воно уляжалося і вирівнялися нерівності в ході перевезення та зберігання в скрученому вигляді. 
Після цього ще раз уважно перевіряємо наше покриття: чи воно лежить, чи немає складок, горбів і нерівностей. Обрізаємо газон таким чином, щоб виходило стик у стик. Після чого між ними бажано встановити стикувальну стрічку, промазати її спеціальним двокомпонентним клеєм і щільно притиснути обидва краї штучної трави до нашої стрічки використовуючи ковзанку, або важкі предмети для рівномірного і щільного приклеювання. Рекомендуємо встановити стикувальну стрічку відразу після обрізки, щоб уникнути нестиковок, пов'язаних зі змінами розмірів покриття.

Примітка: У нашій штучній траві ССГрас справа і ліворуч по довжині всього рулону передбачена спеціальна стрічка (по 10см. з кожного краю), що дозволить вам заощадити на купівлі стрічки.

Після того, як покриття проклеєно, по краях газону можемо використовувати спеціальні садові скоби. Так як в нашій країні це дефецит, використовуємо будь-які інші підручні матеріали для того, щоб закріпити покриття (підійде товстий дріт). Щоб закріпити покриття і збільшити його термін служби, засипаємо його кварчевим піском, дрібної фракції 0,2-0,5, рівномірно розкидаємо його по лужку і розподіляємо його лічильником або жорсткою мітлою.

Ще раз перевіряємо нашу галявину, прибираємо залишки клею, сміття, перевіряємо якість виконаних робіт. Ось і все! Вітаємо! Ви зробили перший штучний газон своїми руками!

Читайте також:

Штучна трава - сучасна тенденція?

CCGrass приносить вам найкращий штучний газон

 

Доставка Безкоштовна*
  • - самовивіз із нашого складу
  • - на відділення перевізника
  • - доставка на об'єкт
Оплата
  • - без ПДВ
  • - з ПДВ
  • - на картку Приватбанку
Вашу заявку успішно відправлено! Чекайте на наш дзвінок.
або дзвоніть

Види штучної трави