Ви є тут

Якщо Ви все ж таки вирішили купити штучний газон

Усім хочеться мати затишне місце для відпочинку на своїй дачній ділянці. Щоб знизити трудовитрати на догляд за ним, можна не морочитися з химерним дизайном і просто покласти в потрібному місці газон. Зрештою, це буде ваш затишний куточок для усамітнення, а не щось, чим потрібно хвалитися перед сусідами. Звичайно, хороше густе рівне трав'яне покриття росте не скрізь. У такому разі дуже вдалим вибором стане штучний газон, який дуже легкий у укладанні та подальшому догляді і довго радуватиме своєю нев'янучою, хоч і простою, красою.
Фортеця настилу зі штучної трави обумовлює типові умови його використання: у спортивних та ігрових зонах, спортивних стадіонах. Крім того, для покриття такого роду ідеальні місця, в яких погано виростає або навіть зовсім не виживає натуральне покривало, наприклад, поряд з будинками, що відкидають постійну тінь. Пори в штучному газоні проникні для вологи, тому дощ його не зіпсує, а годувати його можна рідкими добривами, щоб підтримувати соковитий вигляд.
Відомі кілька типів газону, що розрізняються за характеристиками трав'яного ворсу: густотою, довжиною, товщиною, кольором. Штучна трава буває традиційно трав'яного кольору, а також незвичайною синюватою або зимово-білою; забарвлення можуть і комбінуватися. Покриття поставляється в рулонах у два-чотири метри завширшки. Крім естетичної сторони, вибір типу покриття залежить від умов його використання.
Незасипні газони зовні ідентичні природній рослинності, але призначаються лише для оформлювальних цілей – топтати його не варто, щоб не допустити його псування та втрати «товарного» виду.
Напівзасипні покриття виробляються з полімерів, вони дуже м'які та пружні, що забезпечує їм здатність пом'якшувати падіння, внаслідок чого їх переважно застосовують при облаштуванні дитячих зон. Покриття посипається піском, щоб зміцнити газон.
Засипна штучна рослинність виготовляється з поліпропілену, через що цей вид трави міцний, твердий і довго зберігає первісну форму та вид. Поліпропіленовою травою застеляють стадіони, де підвищені вимоги до стійкості покриття. Вона засипається піском та гранулами з гуми, щоб покращити властивості трави та знизити травмонебезпечність ковзання гравців по ній.
Важливо також врахувати, що штучні газони є різними і за своєю здатністю пропускати воду. Вуличні газони можуть застосовуватися зовні, тому що вода, що потрапляє на них, йде в землю крізь пори. Покриття для приміщень вологонепроникні.Для укладання штучної трави не обов'язково вдаватися до послуг фахівців, це цілком реально зробити своїми руками. Класти це покриття можна практично на будь-яку поверхню, не обов'язково на ґрунт: підійде і бетон, і асфальт. Однак при укладанні на тверду поверхню необхідно передбачити підкладку, щоб зовнішній вигляд трави не зіпсувався у процесі тривалого використання. 
Укладання проводиться в кілька етапів:

  • необхідне місце вирівнюється та очищається;
  • ділянка утрамбовується катком, прокочуванням колоди або простим поплескуванням дошкою;
  • по краях прокопуються невеликі канави для дренажу;
  • рулони газону стелиться внахлест для щільного прилягання, вирівнюються і відразу склеюються спеціальним клеєм та стрічками;
  • після укладання слід дати газону повністю розпрямитися протягом 10-12 годин;краї облямовуються бордюр;
  • засипний або напівзасипний газон треба посипати дрібним піском і розчесати покриття граблями; 

Доглядати штучний газон дуже просто: треба лише двічі на рік посипати його піском, стежити за прибиранням сміття і раз на два тижні поливати його і робити проколи спеціальною щіткою, що забезпечить краще зчеплення із землею.

Доставка Безкоштовна*
  • - самовивіз із нашого складу
  • - на відділення перевізника
  • - доставка на об'єкт
Оплата
  • - без ПДВ
  • - з ПДВ
  • - на картку Приватбанку
Вашу заявку успішно відправлено! Чекайте на наш дзвінок.
або дзвоніть

Види штучної трави