Ви є тут

Вибираємо покриття для тенісного корту

Сучасна індустрія відпочинку та розваг не стоїть на місці. І якщо ще кілька десятиліть тому більшість людей хотіли проводити вільний час у розслабленій та байдужій обстановці, сьогоднішній ритм повсякденного життя підштовхує на динамічні розваги, такі як, наприклад, гра в теніс. Тому можна помітити, що велика кількість тенісних кортів обґрунтовується не лише у спортивних комплексах, а й у готелях, базах відпочинку та навіть у особистих володіннях.

Але який вид покриття найкраще вибрати для максимально вдалої та зручної гри? Інтернет-магазин ccgrass.com.ua пропонує розглянути найвдаліші варіанти покриттів, а також їх основні переваги та недоліки.

Звичайно, покриття для тенісного корту має задовольняти всі потреби гравців. Навіть у професійному спорті часто трапляються випадки, коли гравці показують різні результати на різних майданчиках. Для зручної гри в теніс є кілька основних покриттів, які вважаються гарантами якості. Нижче ми розповімо про них детальніше:

Трав'яне покриття

Такий варіант покриття для тенісних кортів є історичним. Його використовували ще за часів зародження цього виду спорту. Найчастіше, на трав'яних майданчиках виступають гравці, які дотримуються атакуючого стилю гри, це позначено низьким та швидким відскоком м'яча. Звичайно, на сьогоднішній день ми можемо бачити все менше майданчиків з трав'яним покривом, а безліч спортсменів і спортивних установ переходять на штучну траву для тенісу. Справа в тому, що вміст справжньої трави дуже затратний і залежить від кліматичних умов регіону.

Штучна трава для тенісного корту

На відміну від натурального трав'яного покриття, штучна трава для тенісного корту має низку необмежених переваг. Насамперед, важливо відзначити її безпеку та всесезонність. Також важливо відзначити, що більшість спортсменів вибирають цей тип покриття через досить зручний відскок м'яча, невелике навантаження на хребет і суглоби. На сьогоднішній день найпопулярнішими типами штучної трави для тенісних кортів є CCGrass YEII та Nature D3-12.

Грунтове покриття

Ще один досить поширений варіант – покриття з піщано-ґрунтового насипу. Воно характеризується невеликим ризиком травм, низькою вартістю та повільним відскоком м'яча. Також, спортсмени наголошую, що навантаження на ноги та суглоби досить низьке, що дозволяє проводити тривалі ігри. Але, таке покриття вимагає постійного догляду, що робить його використання більш скрутним, ніж, наприклад, експлуатація штучної трави.

Хард та гумові покриття

Найчастіше тверді покриття для тенісних кортів використовують спортсмени, які провели у спорті не перший рік. Насамперед, це покриття характеризується середньою швидкістю відскоку м'яча та різноманітною стабільністю швидкості, залежно від щільності настилу. Грати на такому корті більш травмонебезпечно, а також досить тяжко через постійні навантаження на ноги та суглоби.

Також можна зустріти різноманітні типи покриттів на аматорських кортах, наприклад, асфальтні або дерев'яні. Вони характеризуються великою травматичністю та невеликим комфортом. Основними перевагами таких кортів є їхня дешевизна. Але вони не використовуються для професійних ігор.

Якщо ви хочете використовувати тільки найякісніші покриття для свого тенісного корту, то поспішіть відвідати каталог нашого інтернет-магазину та насолодитися величезним асортиментом, поєднаним з доступністю та якістю.

Доставка Безкоштовна*
  • - самовивіз із нашого складу
  • - на відділення перевізника
  • - доставка на об'єкт
Оплата
  • - без ПДВ
  • - з ПДВ
  • - на картку Приватбанку
Вашу заявку успішно відправлено! Чекайте на наш дзвінок.
або дзвоніть

Види штучної трави